
27 oktober 2017
Koffiekoek met abrikoos
De lekkerste koffiekoeken die maak je gewoon zelf, zoals deze schattige bladerdeegwieltjes met abrikoos. Extra pluspunt: je huis zal heerlijk ruiken!
Ingrediënten
Ingrediënten
375 g bladerdeeg, vel van 25 cm x 25 cm
150 g gedroogde abrikozen, in stukjes
190 g marsepeinen, grof gehakt
3 el abrikozenconfituur You and Me
Ingrediënten
1) Verwarm de oven voor op 220 °C.
2) Rol het bladerdeeg uit op een bebloemde oppervlakte. Verdeel de marsepein over de helft van het oppervlak. Bedek de marsepein met de andere helft. Rol het bladerdeeg opnieuw uit tot zijn originele grootte.
3) Meng 2 eetlepels abrikozenconfituur You and Me met de stukjes gedroogde abrikoos. Verdeel dit over het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg op in een strakke worst. Snijd deze met een scherp mes in 18 rondjes (ongeveer 1,5 cm dikte).
4) Laat 10 minuten rusten op een bakplaat. Zet ze dan 15 minuten in de oven tot ze goudbruin gebakken zijn.
5) Besmeer ze, nu ze nog warm zijn, met de rest van de abrikozenconfituur.