
27 oktober 2017
Jamtriffle
Zacht vers fruit, krokante lange vingers, overgoten met een volle crème.
Ingrediënten
Ingrediënten
3 eetlepels rode You and Me confituur
150 gram aardbeien
125 gram frambozen
125 gram blauwe bessen
Voor de crème
2 eieren
250 gram mascarpone
70 gram fijne suiker
1 vanillestokje
amandelschaafsel
lange vingers
Ingrediënten
Was de aardbeien en snij ze in stukjes. Meng ze samen met de frambozen en blauwe bessen in een kom en doe er twee eetlepels rode You and Me confituur bij. Zet dit in de koelkast.
Rooster het amandelschaafsel in een droge pan, zodat ze mooi kleuren en meer smaak hebben.
Splits de eieren. Doe de dooiers samen met de suiker in een kom en klop dit op met de mixer. Na een tijdje krijg je een witte romige massa waarin de suiker helemaal is opgelost. Voeg hier de mascarpone bij en klop verder tot die helemaal vermengd is.
Ontvet een beslagkom door de binnenkant met een doorgesneden citroen in te wrijven. Klop hierin de twee eiwitten met de mixer tot ze mooi pieken. Meng de eiwitten voorzichtig met het mascarponemengsel tot een egale mousse.
Begin nu de glazen te vullen met een laagje gebroken lange vingers, fruit en mousse. Herhaal dit twee of drie keer en werk af met wat vers fruit en amandelschaafsel.